Asetin tavoitteeksi että kirjoitan uudelleen viikon kuluessa, ja nyt ihan vahingossa huomaan, että siitä on tasan viikko kun viimeksi raapustin! Jess ;) 

Yllättäen on taas tapahtunut hurjasti kaikkea. Tämä juuri loppuva viikko oli kyllä ihan mahdoton, oikeasti. Oikeastaan kaikki jännitys kohdistui keskiviikkoon, jolloin meidän herra Muurahaispeppu oli lähdössä 10-leirille. En ole koskaan fanittanut pakaamista, joten kuumotus oli käsin kosketeltavissa kun leirille piti pakata kampetta kolmen päivän ULKONA oleiluun. He siis nukkuivat teltoissa ja myös ohjelma-alueena oli teltta taikka taivasalla. Taisi olla ainoat kiinteät rakennukset leiriläisille bajamajat ja sauna. Minä ja lapsikin toki, stressasimme koko alku viikon, minä pakkaamista ja lapsi lähtöä,joten käytös ja toimiminen oli mitä oli. Adhd iski oikein kovalla pasuunalla päälle tiistaina, jolloin ei meinannut tulla lääkärikäynnistä lapsen kanssa mitään, eikä sen koommin sen jälkeen tehdystä "pika" kauppareissusta, jossa mulla meinasi oikeasti pää hyytyä siihen korvan vierestä jatkuvalla höökällä kuuluvaan säksätykseen. Taisi sieltä kaupasta kuitenkin mukaan tulla melkein kaikki mitä pitikin,mutta vaikeaa se oli, niin vaikeaa. Lääkärilläkin käydessä koko 50 minuuttia jatkuva kalkatus korvan vieressä. Vaikka olenkin nainen, ja pysyn jakaa kanavia hyvässä tilanteessa niin, että voin puhua yhdelle ja kuunnella toista, niin kahden kuuntelu ja kahdelle yhtä aikaa keskustelu kyllä alkoi puskea Erroria päähän aikamoisen urakalla.... 

Lopulta kuitenkin homma saatiin pakettiin. Asiallisen kokoisen repun (85litraa) kanssa, jonne oli makuupussin ja alustan lisäksi pakattu saappaat ,sadetakki,uikkaria,pyyhettä,vaihtovaatetta,itikkakarkoitetta jne, Muurahaispeppu hoippui keskustorilta lähteneeseen leiribussiin. Jännitti jokseenkin kovasti, kun ei tiennyt ketään, joka olisi ollut leirille tulossa, siispä ihan huikeat respectit poitsulle, kun meni kumminkin,vaikka hirvitti. Lopputulema oli,että kolmen päivän leiri loppui liian aikaisin, mutta kotiin oli kiva tulla, koska tuntui että leiri oli kestänyt jo viisi viikkoa :D 

Pojan jättämisen jälkeen ajelimmekin sitten Murun ja Tompan kanssa kahden kaupungin rajoille, ja jätin ne sinne isojen reppujen (vai jokohan ne rinkkoja oli,en tiedä) kanssa pöpelikön reunaan, ja sinne ne minun Eräjormat humpsahti metsän uumeniin,ja viettivät siellä yhden kokonaisen päivän. Nukkuivat riippumatoissa, joka on murun harrastus, ja siitä on meillä lapsetkin tosi kiinnostuneita ja innoissaan. Minuakin oikeasti kiinnostaisi,mutta ihan ajatuksen tasollakin se näky, että yritän päästä riippumattoon kyytiin,ja kierähdän siitä sitten humpsista vaan maahan, niin pistää miettimään, paljonko haluan laittaa itseäni likoon. Tosin,kaikkea pitäisi kai kokeilla edes elämässä, vallankin tällaista josta ei ole kellekään haittaa. Korkeintaan putoan,minua sattuu ja sitten kuolen nauruun siihen riippumaton viereen, kun itselleni hekotan. 

Kotiin jäi vain tytöt, ja olinkin suunnitellut murun ideoimana siis, että vietetään tyttöjen iltaa. Nooh, vanhempi tytär olikin päättänyt että on siivouspäivä,eikä malttanut lähteä mihinkään, joten minä ja miniprinsessa, joka kyllä jo kai puoli päätä minuu pidempi, lähdimme kahdelleen. Onpa vaan vaikeaa Tampereenkokoisessa kaupungissa päättää minne mennään! Päädyimme Laukontorille alarantaan ilta-auringosta nauttimaan ja syömään pehmiksiä. Sitten piti laukata kierros Koskikeskuksessa, josta emme mitään ostaneet. Lopussa oli Finlaysonin popup ja Tiger. Typy meni Tigeriin ja sovimme että minä kipaisen Finlaysonilla sillä välin. Kun menin sitten perässä Tigeriin, typy ihmetteli että no joko sä kävit... Tuumin vaan että juuuuu,kävin. Kävin mä ikkunoiden takana katselemassa liikkeeseen, ja päätin olla menemättä edes sisään, koska en kertakaikkiaan tarvi mitään,enkä minkäämoista riepuu.En sänkyyn, en pyyhkeiksi, en mitään! Joten menin typyn perässä Tigeriin, josta emme siis sieltäkään ostaneet mitään :) Ollaan me aikamoisia shoppailijoita. 

Kotona sitten odotti siivouksesta uupunut vanhempi tytär. Hän oli siivonnut kotia,ja päästänyt vahingossa kissat karkuteille. Siinä sitten niitä odoteltiin, ja tulihan ne viimein. Sitten iskikin nälkä,ja tokihan klo 23 on oivallinen aika tilata pitsaa. Tuli muuten nopeasti,ei varmaan kauhean montaa nälkäistä ollut enää tuohon aikaan?? Katsottiin leffa ja syötiin. Kaupasta tullessamme tuotiin pistaasijädee, prinsessakakkua ja ruissipsejä tuorejuuston kera syötäväksi. Noo,emme kajsaneet muuta kuin pitsaa vetää, röyh. 

Torstaina sitten hain miehiä mettältä,ja taas jatkui hommeliinit kotosalla.Torstain muru oli kyllä kuin puusta pudonnut, oli ollut hänelle enemmän semmoinen opetus- kuni leporeissu, koskapa ensikertalainen poitsu mukana, jolle piti kaikki opettaa ja varmaan puolivalmiiksi laittaakin. Niin ja viihdyttää, koskapa ensikertalainen unohti puhelimen autoon ja Ankka kirjan kotiin :D 

Perjantaina jäimme kotiin kahdestaan säätämään sekoitetun olkkarin kimppuun, kun lapsia lähti iseilleen, ja Muurahaispeppu leirillä edelleen. Lauantaina mentiin leirin päätösjuhlaan,ja siitä sitten napattiin mukula mukaan. Leirille matkustettiin ensin autolla, jotka piti jättää isolle parkkialueelle. Sieltä oli sitten bussikyydit leiripaikalle. Olikin taas mielenkiintoista pitkästä aikaa istua bussissa, sitä kun ei tule harrastettua välttämättä edes kerta vuoteen. 

Leirillä oli iloinen vesseli vastassa joka vilkutti meille heti kun näki meidät bussin ikkunasta. Heti tuli halaamaan molemmat, ja sitten saimmekin jo esittelykierroksen uuden kaverin luokse. Ohjelmat oli taas liikuttavia, kuten ne aina on. Miljöönä se leiri ja suuri ohjelmateltta olivat jotenkin hirveän tunteisiin käyviä, olin ihan fiiliksissä niistä lauluista ja esityksistä. Leiritunnelma on kyllä niin hieno, kerrassaan!  Sitten kotiinpäin, eiku...Muurahaispeppu piti kuskata suoraan kaverin synttäreille, eikä suostunut vaihtamaan leirikamppeita päältään, vaan verkkareissa ja leiripaidassa piti mennä. Kumppareitakaan ei olisi millään vaihtanut, kehui olleensa villasukissa ja kumppareissa koko leirin... (omg....) 

Me murun kanssa sillä välin vietiin pesulaan juuri aamusella kissan kusema patjan päällinen,ja odotellessamme kipaistiin iiihan kaksin kiinalaiseen syömään. Röyh...ei tarvinnu syyä koko loppu päivänä mittää ;)

Tänään sitten päätettiin viikko kipaisemalla Lähimarkkinoilla Kangasalla,Mobiliassa.Ipana pääsi siellä liikennepuistoon kruisailemaan. Sieltä ajelimme vielä Tampereen keskustaan Sorsapuistoon, jonne puistokirppistelijät alkoivat levitellä paikkojaan. Me istuimme lammen reunalla ja söimme eväitä, joista rasiallinen mansikkaa ostettiin Mobiliasta lähdettyämme...Ipana oli muuten ihana, otti murua kädestä ja toimitti että tule tänne mukaan, näytän mitä haluan...Ja ne oli ne mansikat.Ei auttanut kuin kaivaa vitsku lompakosta ja antaa pienen ihmisen suorittaa ostokset :) Sorsapuistossa siis evästettiin mansikkaa ja matkalta haettua patonkia ja piirakkaa. Sai ne sorsatkin osansa,ja se lokkikin, joka muina miehinä uiskenteli sorsien joukossa. Päätteeksi mentiin vielä Sorsapuiston leikkikentälle, ja siellä tietty aurinko penkille nahkaa kärventämään. Muru oli ihana kun se jossain kohtaa heitti takkinsa jaloilleni, tuumasi vain ettei tuo sun uusi kuvasi ihan kärvenny. Olin jo unohtanut, että jalassa komeilee maanantaina nakuteltu uusin tatska, ihana kolibri. Vitsi että rakastan tuota kuvaa!!! Itse kuva oli selvä, että kolibri tulee,mutta se paikka oli kyllä työn ja tuskan takana miettiä. Lopulta tatska-aamuna kirjoittelin kiihkeästi rakkaan ystävän kanssa, joka kertakaikkiaan hyvin tomerasti suositteli jalkaa, koska "minun pitää rakastaa jalkojani", nimenomaan siksi että ne ovat syntymäsairaat ja vaivaiset. Niimpä lintu tuli jalkaan,ja aivan tajuttoman ihana ja loistava paikka. Kiitos siis tästäkin J, oot rakas. 

Aikamoinen päivä oli meillä,häppeningiä oli,mutta niin kivaa!!!! Murun lomaviikko oli nyt tässä ja lisää ei ole odotettavissa pitkään aikaan. Oli ihanaa kun hän oli kotona! Totuttelua taas työrytmiin ensi viikko, voi voi. 

Instassa, joka löytyy siis www.instagram.com/mariqueque1/  on viime päivien kuvia paljon, käypä kurkkaamassa! 

Ihanaa ens viikkoa juuri Sulle! 

koti.jpgkoti1.jpgkoti2.jpg

Yhtenä iltana tässä viikolla piti käyä mettässä, no eihän meijän liki nyt kummosta löytynyt, mutta teinpä joutessani lenksan ja otin vähän kuvia. Siinä se kotitönö näkyy että kummosissa nurkissa myö operoijjaa.