Tänään Suurperheen äidit- faceryhmässä osallistuin keskusteluun ikuisesta puheenaiheesta lapsi- ja vallankin suurperheissä: pyykkihuollosta. On kiva kuulla kuinka muut ratkaisevat pyykkihuollosta aiheutuvan työn, keskustella pesuainevertailuista,miten kukakin pyykkiään kuivattelee, kuinka taajaan pestään pyyhkeitä ja missä lämpötilassa. Ikuisuusaiheita, joista vain monen lapsen äidit eivät kyllästy koskaan jauhamaan. 

Tästä innostuneena päätin sitten kuvata meidän tämänhetkisen pyykkihuollon tilanteen, joka on todellakin laimea siihen verrattuna, mitä sen normaali volyymi on. Kuvat saattavat järkyttää herkimpiä, vaikka ne ovatkin jo ns. hyvästä vaiheesta otettu. 

Kylppärihän on tosiaan pieni,aivan naurettavan kokoinen kylppäri, ottaen huomioon koko asunnon koon,ja että tämä on mitoitettu ehkäpä...no en ala arvailemaan millaista asumistiheyttä suunnittelija on kaavaillut, meillä on kumminkin 7 henkeä tässä. Ainakaan suihku/saunatilaan ei mahdu kuin kaksi aikuista ja yksi lapsi voi mukana olla, ja silloinkin saa jo väistöliikkeitä tehdä ihan oletusarvoisesti. Suihku ja saunatila on siis suihkuseinällä erotettu.Toiselle puolelle jää WC pönttö,lavuaari ,pyykkikaappi,siivouskaappi ja pesutorni. Lattiapinta-alaa edellämainituille jäänee noin 90cm x 250cm??? (ei mitattu tähän hätään) 

IMG_20180529_100244.jpg

Kuvaan pääsi myös Iines- kissa :)

Tässä tilassa pitäisi siis hoitaa pyykkihuolto? Olen kyllä kova tyttö näkemään potentiaalia vaikka missä,ja ainakin luomaan potentiaalia moniin nurkkiin liki tyhjästä, mutta tässä kohtaa on aika nostaa kädet pystyyn- tästä minäkään en saa luotua mitään maata mullistavaa. Naulakkoja on jo luotu lisää laittamalla oviin roikkuvia naulakoita- pyyhekoukkuja tässä kylppärissä oli kokonaista 5, koukut tuplaantui kun paikalle vaihdettiin Hemnesin naulakko, joka ei sekään ole käytännöllisyden kukkanen, mutta ainakin se on nätti. Tilanakin tuo on niin pieni ja ahdas, että ei siellä edes halua jäädä viikkaamaan yhtään mitään, joten siirrytään väljemmille vesille....

IMG_20180529_100301.jpg

TADAA!!!!!! -eteiseen! 

Oi mikä sisustuksellinen helmi tämä onkaan sille joka kotiimme astuu. Siinä ne komeilee, perheen pyykit, paraatipaikalla heti sisääntullessa. Siitä voi pikaisesti nähdä millaisia vaatteita viimeksi käytetty,tai millaisia pussilakanoita ollut sängyssä. Paljon informaatiota perheestä ja aivan heti kättelyssä tarjoiltuna. 

IMG_20180529_100318.jpg

Jos hyvä säkä käy,niin ilo ei lopu vielä siihen,vaan vielä portaiden edessä on miinakenttä. Nyt se on erittäin kevyesti lastattu, mutta usein tämänkin päällä on vielä yksi korillinen kuivaa ja puhdasta pyykkiä. Odottamassa, että ne tarttuisivat jonkun käteen ohimennessä? Harvoin niin tapahtuu, mutta ainahan se potentiaalinen uhka tässä on. Rappusille kerätty jo tottakai yläkertaan menevää...hyvässä lykyssä ne saattaisivat todennäköisemmin oppia itse ryömimään portaat, kuin että niihin joku älyäisi tarttua ohi mennessään. Vie mennessäsi- tuo tullessasi- idea ei selekästikään ota tulta alleen meillä. Kirjoittaja mukaanlukien, hmmm.

Nyt kun kelit ovat olleet suotuisia,ja iso pyykkiteline vieläpä tuossa kodin nurkalla, on tullut hyödynnettyä tuuli ja aurinkoenergiaa kuivaamiseen, lähinnä lakanat ja pyyhkeet, ne mitkä normaalisti pyörisi kuivurissa. Mitä vähemmän joudun tuota raivostuttavaa kuivuria käyttämään,sen parempi. En tajua miksi, mutta ei olla tultu ikinä juttuun sen kanssa,vaikka itse valitsinkin. Työnlaatu ei miellytä, ja minähän en oikeen tykkää huonoista työntekijöistä :/ Siksipä onkin ollut niin superihanaa saada luonnonvoimat avuksi tässä kohtaa. Muutenkin olen alkanut suosia teline- ja henkarikuivausta vaatteille. Kuivausrummun käyttö tarkoituksellisesti alas ajettuna.

Muita puuhia: Viikonloppuna aloitetusta huoneidenmutosprojektista vielä jälkihommia, olisi vaatekaappien vaihtoa vielä ja hienosäätöä tavaroiden kanssa. Lahjoitettavia tavaroita on siellä täällä,toivoa sopii että tarvitsijat ilmaantuisivat pian. Ja juuri kun ajattelin, että jo pitkään Lahjoitetaan- tilassa olleeseen hyllyyn kerään nyt kirjat,koskei kukaan ole hyllyä halunnut, niin jo vain nyt haluaa. En usko ennenkuin näen hyllyn kulkeutuvan ulko-ovesta pois ;) Eli kirjoille keksittävä jotain muuta. Yhtään uutta tavaraa en siis osta, vaan hyödynnän olemassa olevia, taikka kyselen vienosti rakkaltani, olisiko hänen luona mitään tähän sopivaa. Jossain kohtaahan meidän on kumminkin raivattava tilaa vielä muutamalle hänen kodissaan olevalle huonekalulle. Aamulle tuuppantui myös nopealla aikataululla oleva koulututustuminen ensi syksyn koulunvaihtajalle- hyvin meni, uudessa luokassa on jo pari tuttuakin. Hyvillä fiiliksillä siis sitä kohden (kesäloman jälkeen!) 

Sellaisilla puuhilla siis tätä tiistaita ajettu.

 

Terkkuja !

:)